Copyright 2012 © Wijk- en Jeugdcentrum De Trefhoek

Het Bestuur

Wijk- en Jeugdcentrum de Trefhoek

De Trefhoek

Ootmarsumsestraat 247

7603 AD  ALMELO

 

0546 - 86 13 45

 

Info@trefhoek.nl

 

 

Nieuwsberichten     

 

 

Veldhoe s middagen

                   

HUISKAMER INLOOP

Elke dag om 10.00 uur

Koffie staat klaar !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Achterzijde gebouw bij de parkeerplaats.

In gehele gebouw

WIJKKRANT PDF

Geschiedenis van het onstaan van “De Trefhoek”.

 

“De Trefhoek” is het wijkcentrum van de op 17 december 1959 opgerichte stichting, van de bewoners uit de wijk Sluitersveld in Almelo. In de toen pas gereed gekomen nieuwbouwwijk wilde de stichting haar steentje bijdragen aan het welzijn van deze toen nog jonge samenleving.

 

De stichting begon met haar activiteiten, waaronder zondagmiddagfilms voor de jeugd, op een zolder van de toenmalige “Coöperatiewinkel” op de hoek van de Ootmarsumsestraat en de Heetveldsweg.

 

Men was toen al in onderhandeling met de gemeente Almelo over de aankoop van de leegstaande “Sluitersveldschool” aan de overkant, waarvan het oudste gedeelte uit 1861 dateert. Toen de aankoop eenmaal geregeld was, voor een bedrag van 19.500 gulden, nu omgerekend 8.850 euro, gingen zo’n 130 buurtbewoners aan de slag om de totaal uitgeleefde en vervallen school om te toveren tot een modern “buurthuis”. Deze metamorfose werd een dermate succes, dat zelf mensen van de stichting “Ruimte en Jeugd” uit Rotterdam foto’s kwamen maken, die als voorbeeld voor anderen zouden kunnen dienen. En precies een jaar na de oprichting van de stichting, op zaterdag 17 december 1960 kon de toenmalige burgemeester Mr. J.M. Ravesloot het buurthuis officieel openen.

 

Het buurthuis kreeg in 1962 haar definitieve naam en sindsdien prijkt, de intussen alom bekende naam, “De Trefhoek” in witte houten letters op de voorgevel. Ondertussen gewijzigd in metaal boven de voordeur.  Met de aankoop van het gemeentelijke gymnastieklokaal achter het buurthuis en de diverse nieuwbouwactiviteiten in de loop der jaren, is “De Trefhoek” inmiddels uitgegroeid tot het grootste wijkcentrum van Almelo.

 

Wekelijks komen nu meer dan duizend mensen, jong en oud, naar “De Trefhoek” om deel te nemen aan één van de vele activiteiten die in het wijkcentrum plaatsvinden. Al meer dan 50 jaar heeft de stichting Wijk- en Jeugdcentrum “De Trefhoek” zodoende haar steentje bijgedragen tot het welzijn van de bewoners van de wijk het Sluitersveld.

 

Klik hier voor onze multimedia pagina. Hier vind u de speciale collage 50 jaar wijk- en jeugdcentrum Trefhoek.